fredag den 12. februar 2010

Torsdag den 21. januar 2010

Sidste uge fokuserede jeg på forventningerne til årest danske film. I denne udgave skal det handle om de ikke-danske film, som får premiere i år. Jeg citerer frit fra en oversigt fra Danske Biografer:

Noget at grine af ?

Ja, mon ikke! For året byder på en kaskade af komedier, helt nøjagtigt 45 – udover 7 danske – der nok skal sørge for at holde biografgængernes lattermuskler i topform. Blandt de komedier vi skal stifte bekendtskab med, finder vi ”Did you Hear About the Morgans?” hvor Hugh Grant og Sarah Jessica Parker ufrivilligt danner par. Meryl Streep danner til gengæld meget frivilligt par – på skift – med Alec Baldwin og Steve Martin i “Det’ indviklet” fra den træfsikre instruktør Nancy Meyers.

George Clooney får endnu engang kvinderne til at sukke med den 6-dobbelt Golden Globe nominerede ”Up in the Air”. Mere romantik finder vi i ”Valentine’s Day”, med et sandt overflødighedshorn af stjerner; Bradley Cooper, Anne Hathaway, Jessica Alba, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner og Shirley MacLaine, fra instruktøren af ”Pretty Woman”. Bruce Willisvil få os til at trække på smilebåndet af ”Cop Out”, om et par strømere, som vil bringe vort syn på politiets troværdighed et par streger ned. Og hvis ”Cop Out” ikke kan gøre det, vil ”The Other Guys”, med bl.a. Will Ferrell og Mark Wahlberg, helt sikkert sætte hovedet på sømmet. Og mens vi er ved actionkomedier, kan også ”Killers” nævnes, om et nygift par, der mistænker naboerne for at være snigmordere. I ”Meet the Fockers Sequel” forbereder familierne Focker og Byrnes sig til ankomsten af en lille ny Focker. Det meget feminine og det meget maskuline, i skikkelse af Jennifer Aniston og Gerard Butler, vil slå gnister i ”The Bounty Hunter”.

Mere sort humor finder vi i ”It’s a Wonderful Afterlife” om både ægteskab og seriemord. Fra instruktøren af “Den fabelagtige Amélie fra Montmartre” kommer ”Micmacs”. Harrison Ford holder fri fra de dramatiske roller med ”Morning Glory”. Fornøjelsen af en irsk komedie får vi også med ”I was Bono’s Doppelgänger”. I ”Everybody’s Fine” forsøger Robert De Niro at ”finde” sine børn. Fra producenten af ”Det’ bare mænd” kommer ”Machan”, om nogle fyre fra Sri Lanka som drømmer om Europa og rigdom.

En komedie med et stænk drama finder vi i ”Franske fristelser”. Hele 2 film behandler emnet ”kunstig befrugtning”; ”The Baster” med Jennifer Aniston og ”The Back Up Plan” med Jennifer Lopez. Den engelske komedie ”Stor opstandelsen” har fået sin amerikanske version med ”Death of a Funeral”. 3 familiekomedier bliver det også til; ”Nanny McPhee and the Big Bang”, ”Flurry Vengeance”, med Brendan Fraser og Brooke Shields, og ”Ramona og Beezus”, om en Emil fra Lønneberg-agtig pige. I afdelingen lidt ”skæve” komedier finder vi; ”I love You, Phillip Morris”, hvor Jim Carrey springer ud af skabet og ”Greenberg”, hvor Ben Stiller forsøger af finde sig selv. Blandt de mere løsslupne komedier finder vi bl.a. Regner Grastens amerikanske version af ”Kærlighed ved første hik”; ”The First time”, 2 komedier, fra en komiker som bare ikke rigtig kan slå igennem i Danmark; Steve Carrell, får vi med ”Dinner for Schmucks” om en mand har evnen til at ødelægge livet for enhver, som tilbringer mere end 5 minutter i hans selskab, og ”Date Night”, om en date der bare går helt galt. Spiritus har ofte spillet en væsentlig rolle i komedier, 2010 byder på ”Hot Tub Time Machine” om tidsrejser i fuldskab, og ”Mardi Gras”, hvor nogle kammerater forsøger at løbe hornene af sig i New Orleans. Fra manden bag sidste års største amerikanske komedie succes ”Tømmermænd i Vegas” får vi ”Due Date” med Robert Downey, Jr. Amerikanske komedier om bryllupper plejer at have succes, i år er der to; ”Family Wedding”, med Forest Whitaker, og ”You Again” med Sigourney Weaver og Jamie Lee Curtis. ”Give Him to the Greek” er fortsættelsen af ”Droppet af Sarah Marshall”, hvor rockstjernen Aldous Snow spiller den centrale rolle. Årets Adam Sandler-komedie hedder ”Grown Ups” om 5 venner der mødes 30 år efter de gik ud af high school. I filmen ”The Infidel” møder vi en troende muslim, der pludselig opdager han er adopteret – og i øvrigt viser sig at være jøde. Temaet ”ung almindelig fyr møder drømmepige” får vi et gensyn med i ”She’s Out of My League”. I ”Soul Kitchen” hyres en ny talentfuld kok, til stamkundernes store fortrydelse. Pige på frierfødder møder vi i ”Leap Year”, med Amy Adams. Knægten fra ”Juno” mister atter sin uskyld i ”Youth in Revolt”. Romantik i Rom møder vi i filmen ”When in Rome”, med Kristen Bell. Og så skal der afsluttes med to rimelig ”far out”-komedier: ”Tandfeen” med Dwayne ”The Rock” Johnson, og ”Kick-Ass”, hvor filmens slaglinje vist fortæller alt; ”Jeg kan ikke flyve, men jeg sparker røv!”.

Efterhånden som vi får mere kendskab til de mange film, finder vi ud af hvilke film der skal til Ballerup.

Og der er flere film på vej! I næste uge er fokus på de 20 mere eller mindre computer- animerede film, som forventes at have premiere i biograferne. Samtidig kigger vi også på bunken af familie-, spændings- og actionfilm, for ikke at glemme de romantiske dramaer!

Prinsessen og Frøen

Generel info

Baltoppen Bio har 3 forpremierer i nærmeste fremtid, hvoraf de to har Biografklub Danmark Rabat.

INVICTUS Fredag den 5. februar kl. 20.15 (med drink i Baltoppen Café fra kl. 19.30)

PRINSSESSEN & FRØEN (med dansk tale) lørdag og søndag 5. + 6. februar kl. 10.00

PARTERAPI Onsdag den 10. februar kl. 20.00

Har du forkærlighed for franske film, så skal du sætte x i kalenderen onsdag den 10. februar, hvor vi afholder månedens FRANSKE FILMONSDAG.

Kl. 12.00 og kl. 17.30 viser vi den fantastiske Le Concerte af Radu Mihaileanu. Det er nok en lille tilsnigelse fra min side, at kalde den fransk, men filmen er så fremragende, og der bliver jo trods alt talt fransk, når det prætentiøse fup-orkester ankommer til Paris.

Mere om denne film i næste uge.

Husk at få set en masse film, og helst i din lokale biograf!

Jan Boye Thomsen